Zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen

Zonnepanelen vergelijken voor de beste zonnepanelen

Zonnepanelen vergelijken is natuurlijk erg belangrijk als u zich aan het oriënteren bent om zonnepanelen te kopen. Juist bij een dure aanschaf is het raadzaam om diverse zonnepanelen offertes te vergelijken, zodat u de beste keuze kunt maken. Er zijn verschillende zaken waar u op moet letten. In dit blog leggen wij u die graag uit.

Zonnepanelen vergelijken: op welke punten moet u letten?

 • Keurmerk
  Indien u voor de hoogste kwaliteit gaat kunt u zonnepanelen vergelijken aan de hand van keurmerken. Zo heeft u altijd de garantie van hoge kwaliteit zonnepanelen die op alle punten zijn getest en goedgekeurd.
 • Vermogensgarantie
  U kunt ook zonnepanelen vergelijken op het vermogen die zonnepanelen kunnen opwekken (het vermogen van zonnepanelen). Een zonnepanelen leverancier kan u hier meer over vertellen.
 • Kwaliteit
  De zonnecellen in zonnepanelen bepalen de uiteindelijke kwaliteit. Elk merk heeft weer zijn eigen specifieke waarden van de zonnecellen. Ook hier kunt u zonnepanelen op vergelijken.
 • Opbrengst
  Monokristallijne zonnecellen in zonnepanelen geven de meeste opbrengst. Dit verschilt bijvoorbeeld van polykristallijne zonnepanelen, welke een minder hoog rendement hebben. Bij hoge rendement zonnepanelen heb je dan ook minder m2 nodig.
 • Prijzen
  Veel mensen gaan zonnepanelen vergelijken op prijs/kwaliteitsverhouding en dan met name de verhouding tussen de prijs van zonnepanelen en de verwachte opbrengst van elektriciteit. Echter is de prijs niet altijd de belangrijkste wegingsfactor, omdat er ook nog installatiekosten e.d. bijkomen.
 • Rendement zonlicht Zonnepanelen vergelijken op basis van het rendement is ook een goede vergelijkingsfactor. Hoe hoger het rendement van de zonnepanelen, hoe minder zonnepanelen u hoeft aan te schaffen en u dus bespaart op de kosten.

Dit zijn wel de belangrijkste wegingsfactoren bij zonnepanelen vergelijken. Voordat u zonnepanelen gaat aanschaffen, adviseren wij u om diverse zonnepanelen offertes met elkaar te vergelijken, zodat u een goed beeld hebt van de mogelijkheden, het rendement, de opbrengst en natuurlijk de zonnepanelen kosten.

Zonnepanelen kopen verdient zich in een paar jaar terug

Zonnepanelen kopen heeft zeker diverse voordelen. De belangrijkste daarvan is dat ze zich steeds sneller terug verdienen. Door het groter aanbod en de technische ontwikkelingen, worden zonnepanelen steeds rendabeler en bespaart u steeds meer op uw energiekosten, zeker als de stroomprijs blijft stijgen. In 2016 is de terugverdientijd gemiddeld tussen de 7-9 jaar. Door de lange levensduur van zonnepanelen van zo’n 30 jaar of langer, is het echt een investering waar u veel van kunt profiteren.

Voordelen zonnepanelen

Wat zijn de grootste voordelen van zonnepanelen kopen?

 • Uw energierekening gaat gelijk omlaag, want u gaat meteen besparen op energiekosten
 • U draagt bij aan duurzame energie en minder milieubelasting
 • Zonnepanelen verhogen de waarde van uw huis
 • Zonnepanelen hebben weinig tot geen onderhoud nodig
 • Met zonnepanelen bent u minder afhankelijk van energieleveranciers
 • Direct zonlicht omzetten in energie is gratis energie

Kosten zonnepanelen en besparing

De kosten van zonnepanelen hangen af van diverse factoren. De laatste jaren zijn de kosten van zonnepanelen behoorlijk gedaald. Daarom gaan steeds meer mensen over op zonne-energie. U kunt kiezen uit een systeem waarbij u een besparing van 100 % heeft, maar u kunt ook kiezen voor 50% besparing op uw elektriciteitsgebruik. Het hangt er dus van af of u alle elektriciteit uit het zonnepanelen systeem wil halen of de helft.

Gemiddeld bespaart een gezin minstens 400 euro per jaar aan energiekosten door de aanschaf van zonnepanelen. Dit merkt u gelijk aan uw energierekening!

Zonnepanelen prijzen

Bij een besparing van 50% en een normaal gezinsverbruik, liggen de kosten van zonnepanelen tussen de 3.700 en 4.200 euro voor zo’n 8-9 zonnepanelen en een gemiddeld gebruik van 3500 kWh elektriciteit. Heeft u meer zonnepanelen nodig omdat u alle energie uit zonnepanelen wilt halen, dan bent u al gauw zo’n 6.000 euro kwijt. In een volgend blog gaan wij hier dieper op in. Denkt u er serieus over om zonnepanelen te kopen en wilt u graag de diverse offertes van zonnepanelen aanbieders uit uw eigen regio vergelijken? Vraag via de klikbutton in 2 minuten gelijk diverse zonnepanelen offertes aan en neem uitgebreid de tijd om alle prijzen en aanbiedingen te vergelijken. Hierna kunt u weloverwogen de beste keuze maken.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

About the Author

vippel administrator

Leave a Reply