Wat kost een dakkapel

Wat kost een dakkapel

Dakkapel

Kosten dakkapel

Wat kost een dakkapel?

Bent u zich aan het oriënteren om een dakkapel te plaatsen, dan wilt u graag de kosten van een dakkapel weten. Dit is natuurlijk erg afhankelijk van het type dakkapel, het gebruikte materiaal, de leverancier, het nawerk etc. Vaak is een dakkapel plaatsen wel een duurzame investering om meer ruimte en licht op uw zolder of slaapkamer te creëren.

Dakkapel kosten kunnen sterk variëren

De dakkapel kosten hangen zoals gezegd van meerdere factoren af. Met name de breedte bepaalt de prijs. Gemiddeld zijn de standaardprijzen voor een dakkapel als volgt:

 • Een kunststof dakkapel van 2,5 meter breed kost vanaf 2.500 euro.
  Het grote voordeel van deze dakkapellen is dat ze onderhoudsvrij zijn en wind- waterdicht worden opgeleverd.
 • Een kunststof dakkapel van 3 meter breed kost vanaf 3.500 en bij een breedte van 3,5 meter vanaf circa 4.000 euro.
 • De kosten van een extra brede dakkapel vanaf 4 meter zijn ongeveer vanaf 4.500 euro.

Het is dus heel verstandig om diverse offertes van dakkappellen leveranciers aan te vragen en te bekijken, zodat u altijd op de beste aanbieding in kunt gaan. Wij adviseren u in elk geval om nooit gelijk op de eerste de beste aanbieder in te gaan, maar minimaal 4 tot 6 offertes op te vragen en te vergelijken. Zo kunt u altijd de beste keuze maken.

Wat kost een dakkapel van hout, kunststof of prefab?

Er zijn meer dan 25 soorten dakkapellen in verschillende indelingen van kozijnen, vormen en diverse kleuren. Daarbij kunt u ook nog kiezen uit diverse soorten draairamen, kiepramen of een combinatie van beide. Als we uitgaan van een dakkapel van 1.50 cm hoog en 2.50 cm breed, zijn ondergaande dakkapel kosten te verwachten:

 • Een houten dakkapel is er al vanaf circa 2.750 euro.
  Hoe breder u de dakkapel wilt hebben, hoe duurder de uiteindelijke prijs zal zijn.
 • Een kunststof dakkapel van 2,5 meter breed is er vanaf 2.850 euro.
  Vaak zijn kunststof dakkapellen de voordeligste keuze, want deze dakkapellen zijn ook onderhoudsvrij en isoleren goed
 • De prefab dakkapel prijzen liggen op ongeveer 3.700 euro.
  Dit zijn veelgevraagde dakkapellen die goed isoleren, voordelig zijn en weinig onderhoud vragen

De meest verkochte dakkappelen zijn de normale variant van 2 of 3 meter breed met een platte bovenzijde met bitumen dakleer of kunststof. Deze dakkappellen hebben een goede prijs/kwaliteitverhouding en zijn qua kosten één van de voordeligste dakkapellen. Daarnaast zijn er meerdere varianten met ronde of driehoekige afwerking, net wat uw wensen zijn.

Zijn dakkapellen voor alle type woningen geschikt?

Een dakkapel plaatsen kan in principe bij alle soorten woningen en daken. Een dakkapellen specialist kan u hier alles over vertellen. Of u nu in een tussenwoning woont, een vrijstaande woning of twee onder één kap, bij een dakkapel plaatsen wordt hier rekening mee gehouden. Indien u graag alle mogelijkheden wilt weten kunt u hiervoor nu gelijk diverse offertes aanvragen, zodat u de mogelijkheden, aanbiedingen en prijzen op uw gemak met elkaar kunt vergelijken.

De voordelen van een dakkapel

Een dakkapel kopen heeft de volgen voordelen:

 • Meer ruimte op de zolder- of slaapkamer, werkruimte of kantoor
 • Meer daglicht wat de kamer binnen komt (minder energieverbruik)
 • Meer uitzicht naar buiten
 • Vaak binnen één dag geplaatst
 • Uw huis krijgt een mooiere uitstraling
 • Extra ventilatiemogelijkheden

Kosten dakkapel: hoe bepaal ik de juiste prijs?

Het lijkt snel en makkelijk om de eerste de beste dakkapellen leverancier te bellen en een offerte aan te vragen of gelijk een afspraak te maken. Maar dat wil helemaal niet zeggen dat dit voor u beste keuze is of dat deze leverancier u de beste aanbieding doet. Juist door de verschillende variaties, breedtes en modellen in dakkapellen en de dakkapel kosten, is het heel raadzaam om meerdere dakkapel offertes aan te vragen en thuis op uw gemak de prijzen te vergelijken.

Neem direct de proef op de som en vraag nu in één tot 6 dakkapel offertes aan. Binnen 24 uur heeft u altijd de beste aanbieding in uw mailbox!

Facebooktwitterpinterestlinkedin

About the Author

vippel administrator

Leave a Reply