Stucadoorsbedrijf

Stucadoorsbedrijf

Stucadoorsbedrijf

Stucadoorsbedrijf voor divers stucwerk

Indien u met een verbouwing aan uw huis bezig bent, een renovatie doorvoert of u wilt gewoon nieuwe wanden, dan kan een stucadoorsbedrijf u hier verder mee helpen. Veel mensen denken dat een stukadoor alleen wanden glad maakt, maar een stucadoorsbedrijf doet veel meer dan alleen dat. In dit blog leggen wij u uit wat een stukadoor allemaal voor werkzaamheden verricht.

Stucadoorsbedrijf voor wanden en muren egaliseren

Bij nieuwbouwwoningen moeten muren vaak behang- of afwerk klaar worden gemaakt. Omdat beton vaak oneffenheden vertoont, is het van belang dat muren goed worden ge√ęgaliseerd, zodat daarna de echte afwerking kan beginnen. Een stucadoorsbedrijf kan muren en plafonds zodanig egaliseren, dat daarna de eindafwerking gedaan kan worden met behang, pleisterwerk, spuitwerk, spachtelputz en/of sierlijsten.

Muren sausen

Bij het sausen van wanden en muren worden deze zodanig glad gemaakt dat deze behangklaar zijn. Een gesausde muur of wand is dan de basislaag waarna verschillende vormen van afwerking aangebracht kan worden. In bepaalde ruimtes, zoals keukens, bijkeukens en badkamers kan de tegelzetter hierna aan de slag.

Sierpleister aanbrengen

In plaats van behang wordt een stucadoorsbedrijf ook vaak ingeschakeld om sierpleister aan te brengen. Sierpleister is een decoratieve wandafwerking die in diverse kleuren, structuren en korrelgroottes op muren en plafonds kan worden aangebracht. Het voordeel van sierpleister is dat het goed te onderhouden, te reinigen en stootvast is. Sierpleister aanbrengen is dan ook uitermate geschikt als eindafwerking en gaat lange tijd mee.

Spuitwerk en glad pleisterwerk

Spuitwerk is een druppelvormige afwerking die veelvuldig bij op plafonds wordt toegepast. Spac spuitwerk is een materiaal die in korrelvorm op het plafond of wanden wordt gespoten. Een ander voorbeeld is spuitpleister met verf, welke uitermate geschikt is voor wandafwerking. Doordat dit in verschillende kleuren aangebracht kan worden, past dit in elk interieur. Afhankelijk van uw wensen kan het stucadoorsbedrijf de structuur grof, fijn of helemaal glad maken.

Vochtwerend stucwerk

In ruimtes zoals de badkamer, keuken en bijkeuken waar bijvoorbeeld ook de wasmachine en droger staan, is de vochtigheidsgraad groot. Een stucadoorsbedrijf kan voor deze vochtige ruimtes speciaal vochtwerend stucwerk aanbrengen die de wanden en plafonds beschermen tegen vochtdoorslag of schimmelvorming. Zo voorkomt u dat de wanden bruine vlekken gaan vertonen of dat er vochtplekken ontstaan. Met een vochtwerende stuclaag zijn uw muren en wanden hiertegen beschermd.

Gipswanden en plafonds

Het is ook mogelijk om gipsplaten op wanden en plafonds aan te brengen. Bij voorkeur werkt een stukadoor met een geluidsisolerend en brandwerend binnenwandsysteem, welke ook weer de nodige voordelen met zich meebrengen. Afhankelijk van uw wensen kan het stucadoorsbedrijf daarna behang aanbrengen, de wanden sausen of pleisterwerk in orde maken in de kleur en afwerking die u wilt.

Lees ook de informatie en de mogelijkheid om gelijk diverse stukadoor offertes aan te vragen.

Restauratie van duurzame wanden en plafonds

Vooral bij oudere panden en woningen in een klassieke stijl met mooie kunst sierwerken, sierlijsten en ornementen kiest u bij voorkeur een stucadoorsbedrijf die is gespecialiseerd in dit soort restauratiewerk. Indien uw (bedrijfs)pand, kantoor, restaurant of eigen woning een oude, maar prachtige plafond heeft met sierlijke ornementen, wilt u dit natuurlijk niet verloren laten gaat door slecht onderhoud. Een erkende stucadoorsbedrijf met ervaring kan dit waar nodig restaureren en een goede opknap- of onderhoudsbeurt geven. Indien gewenst kan een stukadoor samenwerken met een schilder, zodat muren en plafonds op de juiste manier vakkundig worden afgewerkt.

Offertes van stucadoorsbedrijven ontvangen?

Heeft u op korte termijn een stucadoorsbedrijf nodig en wilt u graag weten wat het u zal kosten? Vraag dan gelijk meerdere offertes aan van stukadoorsbedrijven in uw eigen regio. U kunt dan thuis op uw gemak alle offertes en aanbiedingen met elkaar vergelijken en hieruit uw keuze maken.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

About the Author

vippel administrator

Leave a Reply