Kunststof kozijnen kopen bij kozijnen vervangen

Kunststof kozijnen kopen bij kozijnen vervangen

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen een aanwinst voor uw huis?

Kunststof kozijnen bieden veel mogelijkheden voor iedere soort ramen. Indien u houten kozijnen wilt vervangen voor kunststof kozijnen, heeft u daar ook veel minder onderhoud aan. Dat is ook het grootste voordeel van kunststof kozijnen, want die zijn onderhoudsarm. Op een schoon doekje af en toe na, heeft u er verder geen omkijken meer naar. Daarbij hebben kunststof kozijnen een hogere isolatiewaarde dan aluminium of houten kozijnen.

Waarom zijn kunststof kozijnen zo populair?

Kunststof kozijnen zijn gemaakt van een PVC, waarvan de kwaliteit en de dikte nogal kan verschillen. Omdat houten kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen nogal wat voordelen heeft, gaan veel mensen over op kunststof kozijnen. Door de duurzame, geluiddempende, vochtwerende en onderhoudsvrije eigenschappen van kunststof, is de keus vrij snel gemaakt. Daarbij zijn ze in veel kleuren verkrijgbaar, dus keuze genoeg.

Wat moet u rekening mee houden bij kozijnen vervangen?

Natuurlijk moeten nieuwe kozijnen passen bij de stijl van uw huis en het formaat van uw ramen. Kunststof kozijnen zijn er in alle soorten, maten en kwaliteiten. Als u liever een eenmalige investering doet waar u minstens 50 jaar plezier van heeft, dan zal u wel moeten letten op de kwaliteit van de kozijnen. Daarom is het ook raadzaam om niet met de eerste de beste aanbieder in zee te gaan maar meerdere offertes van kozijnen aanbieders te vergelijken. Zo kunt u altijd van de beste aanbieding gebruik maken. Lees hier meer over op kunststof kozijnen kopen.

De grootste voordelen van kunststof kozijnen

 • Onderhoudsarm en makkelijk schoon te houden
 • Vochtwerend voor regen, sneeuw en hagel
 • Geen verfbeurten nodig
 • In verschillende formaten, diktes en lengtes
 • Geen kans op houtrot en verval
 • Een lange levensduur van meer dan 50 jaar

Houten kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen?

Heeft u besloten om uw houten kozijnen te vervangen voor kunststof kozijnen, dan is dit zeker een duurzame en goed overwogen beslissing. Als de oude kozijnen zijn gaat rotten, tocht doorlaten en slecht isoleren, dan is het echt tijd om uw kozijnen te vervangen. Juist omdat kunststof kozijnen makkelijk in onderhoud zijn, is de vraag naar deze kozijnen erg groot. Houten kozijnen vragen nu eenmaal het nodige onderhoud en regelmatige schilderbeurten. Als u daar geen tijd of zin in heeft, is het zeker zinvol om kunststof kozijnen te kopen.

Wat kosten kunststof kozijnen?

Afhankelijk van het formaat van de kozijnen en het soort ramen die u erin wilt plaatsen, moet u al gauw rekenen op bedrag van tussen de 850 en 1400 euro. Dit is natuurlijk mede afhankelijk van de grootte van de kozijnen, de kwaliteit, de leverancier, eventuele arbeidskosten etc. Het is daarom verstandig om meerdere kozijnen offertes aan te vragen en de prijzen goed met elkaar te vergelijken.

Nog enkele tips waar u om moet denken

 • Altijd meerdere offertes met elkaar vergelijken voordat u een keuze maakt. Juist door de verschillen in prijzen en kwaliteiten, moet u rustig de tijd nemen om de beste aanbieding te kiezen.
 • Beoordeel de aanbieders op hun online presentatie op het internet en kijk of u eventuele referenties kunt achterhalen.
 • Ken alle voordelen en kwaliteiten en hou hier rekening mee voordat u op een aanbieding in gaat.
 • Beoordeel ook de keuze van het glas dat in uw kunststof kozijnen komt. Wellicht dat u beneden beter geïsoleerd glas wilt hebben, dan op slaapkamers.
 • Ga niet zonder meer voor de goedkoopste aanbieder, maar beoordeel offertes op basis van prijs, kwaliteit, voorwaarden en garanties.

U bent nieuwsgierig geworden?

Bent uw benieuwd welke prijs u voor uw kunststof kozijnen zou moeten betalen en denkt u er sterk over om uw oude kozijnen te vervangen? U kunt nu tot 6 offertes opvragen in slechts 2 minuten tijd! Hierna kunt u op uw gemak de verschillende aanbiedingen doornemen en contact opnemen met de leverancier die u het meeste aanspreekt. Het kost u helemaal niets en binnen 24 uur heeft u de beste aanbieding in huis!

Facebooktwitterpinterestlinkedin

About the Author

vippel administrator

Leave a Reply