Beveiligingscamera

Beveiligingscamera

Beveiligingscamera

Beveiligingscamera voor bedrijfspanden

Een beveiligingscamera voor bedrijfspanden, winkelcentra, kantorencomplexen en bedrijfsterreinen wordt vaak ingezet als extra bewaking bij calamiteiten, criminaliteit, inbraak, diefstal of voor andere opties. Een bewakingscamera registreert personen of objecten door middel van de gemaakte bewakingsbeelden. Een bewakingscamera kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Waar moet u rekening mee houden?

Een beveiligingscamera voor binnen het pand?

Met een beveiligingscamera voor binnen, kunt u binnenlopende klanten, gasten en personeel bewaken. Met camerabewaking krijgt u een goed overzicht van een bepaalde omgeving zoals een entreehal, winkel, restaurant, magazijn, gang of verboden ruimtes voor onbevoegden etc. Indien er spullen worden gestolen, kunnen de bewakingsbeelden van de beveiligingscamera direct en achteraf worden bekeken om de eventuele daders te kunnen pakken of registreren.

Een beveiligingscamera voor winkelcentra en bedrijfsterreinen

Een beveiligingscamera voor buiten wordt vooral gebruikt om bedrijfsterreinen, kantorencomplexen, winkelcentra, uitgaanscentra en dergelijke te bewaken. Een beveiligingscamera heeft vaak 24 uurs bewaking en moet in alle weersomstandigheden goed functioneren. Het is ook van belang om een goede kwalitatieve beveiligingscamera te kopen met een hoge resolutie voor scherpe beelden. Hoe beter (kwaad willende) personen herkend worden, hoe sneller deze op heterdaad betrapt kunnen worden.

Specifiek voor inbraakbeveiliging kunt u ook denken aan een alarminstallatie.

De voordelen van een goede beveiligingscamera

 • De camera registreert alles wat binnen het bereik ligt
 • Bij diefstal kan de dader sneller worden gepakt
 • Controle van eigen personeel voor diverse doeleinden
 • Bewaking van een druk winkelcentra met diverse camera’s
 • Sneller kunnen ingrijpen bij ontstane calamiteiten
 • Beelden kunnen als bewijsvoering dienen bij strafzaken
 • Beelden kunnen jarenlang in een datacenter worden bewaard

Soorten beveiligingscamera’s

Er zijn verschillende soorten beveiligingscamera’s die elk weer speciale eigenschappen hebben. Een paar voorbeelden zijn:

 • Een bestuurbare bewakingscamera die via software te bedienen en te programmeren is. Deze kunnen in een hoek, op een muur of het plafond gemonteerd worden. Ook kunnen deze camera’s automatisch inzoomen als dit zo wordt ingesteld
 • Een cube beveiligingscamera is een kubus vormige camera die voornamelijk voor binnen gebruik toegepast wordt. Op deze manier kunnen relatief kleine ruimtes in de gaten worden gehouden. Deze camera kan ook worden uitgerust met een microfoon en luidspreker en kan worden voorzien van Wifi met een draadloze verbinding.
 • Een dome beveiligingscamera is voorzien van een doorzichtige robuuste kap er om heen, zodat deze moeilijk vernietigd kan worden. Het is hierbij ook niet mogelijk om te zien waar de camera op gericht is.
 • Bij een bullet camera wordt de camera in een soort waterdichte omhulsel geplaatst. Deze beveiligingscamera heeft een sterke infrarood verlichting bij duisternis.
 • De zogenaamde spy cams met een pinehole lens vallen onder de verborgen camera’s. Die kunnen bijvoorbeeld in een voorwerp, deur, plafond of muur worden gebouwd. Verborgen camera’s mogen niet zo maar gemonteerd worden.

Hoe kiest u de juiste bewakingscamera?

Wij begrijpen dat het best lastig is om de juiste bewakingscamera te kiezen. Waar moet u nou op letten en welke kwaliteit is voldoende? Om het u makkelijk te maken kunt u via onze website heel eenvoudig diverse offertes aanvragen om prijzen, kwaliteit en alle mogelijkheden te bekijken. Afhankelijk van uw doelstelling, kunt u dan rustig alle mogelijke beveiligingscamera’s bekijken en beoordelen. Het kost u zelf niets, maar scheelt u veel tijd aan zoeken en vinden.

Offertes voor een beveiligingscamera ontvangen?

Wilt u graag geheel vrijblijvend offertes voor een beveiligingscamera aanvragen? Dit kunt u het makkelijkste doen op onze pagina bewakingscamera op onze website.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

About the Author

vippel administrator

Leave a Reply