Alarminstallatie

Alarminstallatie

Alarminstallatie

Alarminstallatie voor bedrijfsbeveiliging

Wilt u een alarminstallatie voor uw bedrijfsbeveiliging aanschaffen? Zoekt u inbraakbeveiliging met een inbraakalarm, die afgaat zodra er ongewenste bezoekers uw bedrijfspand proberen binnen te dringen? Dan wilt u natuurlijk wel graag weten waar u op moet letten. Wat voor alarminstallaties zijn er allemaal? In dit blog geven wij u meer uitleg.

Alarminstallatie voor bedrijven en kantoren

Met een goede alarminstallatie hoeft u zich geen zorgen te maken dat inbrekers zo maar uw pand binnendringen, zonder dat dit gezien en gehoord wordt. Maar u kunt ook denken aan een beveiligingscamera die het reilen en zeilen op de werkvloer, bedrijfshal of magazijn in de gaten houdt. Zeker als er veel verschillende leveranciers, flexwerkers, stagiaires en werknemers in en uit lopen of rijden.

Verschillende soorten alarminstallaties

Er zijn verschillende soorten alarminstallaties te koop. Daarbij heeft u de keuze uit een draadloze of bekabelde alarminstallatie, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen een:

  • Bekabelde alarminstallatie Een bekabelde alarminstallatie wordt aangesloten op stroom, is makkelijk aan te sluiten op de bestaande kabels en gaat lang mee.
  • Draadloze alarminstallatie Bij een draadloze alarminstallatie hoeven er geen kabels om aangesloten te worden en deze is snel en makkelijk te installeren. Een draadloos systeem werkt niet op stroom maar op batterijen.
  • Hybride alarminstallatie Een hybride alarminstallatie heeft de voordelen van beide alarminstallaties. Zo kan het alarmsysteem zelf bekabeld zijn, maar is een ander bijkomende onderdeel draadloos.

Waarom een alarminstallatie?

Een alarminstallatie is met name bedoeld om gevaar te detecteren, poging tot inbraak te alarmeren of in combinatie met een rookmelder bij brand of andere calamiteiten. U kunt in bepaalde gevallen een alarminstallatie ook laten aansluiten op een alarmcentrale, zodat deze een melding krijgt en de politie kan bellen. Ook is het mogelijk om een melding op uw mobiele telefoon te ontvangen, zodat u zelf gelijk actie kunt ondernemen. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking Voor de veiligheid van u zelf, uw personeel en inventaris, zijn goede preventiemiddelen erg belangrijk. Een goede alarminstallatie werkt zowel preventief, als bij werkelijke calamiteiten of een inbraakpoging. Een sirene van een alarmsysteem en/of flitsers schrikken inbrekers snel af, zodat die het hazenpad kiezen. Ook bij een telefonische melding bent u snel op de hoogte en kan adequate alarmopvolging de schade beperken.

Keuze uit meerdere sensoren

Specifiek voor inbraakpreventie en inbraakdetectie, zijn er verschillende soorten sensoren, zoals glasbreuksensoren, bewegingsmelders en magneetcontacten. In bepaalde gevallen zal een bewegingssensor voor uw bedrijfspand of kantoorcomplex interessant zijn, zodat er gelijk een (stil) alarm af gaat als iemand bepaalde ruimtes binnentreed of een deur of raam forceert. Ook in geval van glasbreuk bij een ingeslagen raam kan een sensor gelijk een waarschuwingssignaal geven, zodat u actie kunt ondernemen en de politie kunt bellen.

Wat kost een alarminstallatie?

De kosten voor een alarminstallatie variëren vanaf ongeveer € 140,- tot € 369,-voor een simpel alarmsysteem, tot meer dan € 900 voor een uitgebreide alarminstallatie. Met uitgebreid alarmsysteem ontvangt u ook een bedieningspaneel voor de bijkomende onderdelen, zoals een bewegingsmelder, rookmelder of glassensor. Dit is mede afhankelijk van uw wensen en in welke mate u uw bedrijfspand of kantoor wilt beveiligen.

Offertes voor een alarminstallatie ontvangen?

Wilt u graag geheel vrijblijvend offertes voor een alarminstallatie aanvragen? Diverse leveranciers en installateurs zijn hiervoor bij ons aangesloten. Ook in uw regio. Lees meer en vraag aan op onze pagina alarmsysteem op onze website.

Facebooktwitterpinterestlinkedin

About the Author

vippel administrator

Leave a Reply